Gratis fragt på alle ordrer 7-15 hverdage

Om Kork

Fra bark til bæredygtige tasker

Hvad er kork?

Kork består af døde celler, der akkumuleres på den ydre overflade af kork egetræet (Quercus Suber), der for det meste vokser i regionerne i det sydvestlige Europa og det nordvestlige Afrika med majoriteten af det i Portugal, som indeholder 34% af verdens korkskove.

Hvor længe har kork eksisteret?

Dette fantastiske materiale har været brugt i lang tid, da der er fundet korkflaskepropper i egyptiske grave, der daterer tusinder af år tilbage.

De gamle grækere brugte det også til at lave flydeliner til fiskeri, sandaler og flaskepropper. For to tusind år siden brugte romerne i vid udstrækning kork på en række forskellige måder, herunder som redningsveste til fiskere.

kork-bark

Bliver korkeg ikke skadet, når det høstes?

Høstning af kork er en gammel metode, der kun kan udføres af eksperter. Denne proces skader ikke træet. Tværtimod, det er faktisk godt for det.

Fjernelsen af barken på kork egetræet forbedrer også træets evne til at absorbere kuldioxid. De syv millioner hektar korkskov omkring Middelhavet alene udligner 20 millioner tons CO2 hvert år.

Fra korktræ til kork tasker

X

Derfor er kork et af verdens mest utrolige råmaterialer

X
Kork er en helt naturlig, vedvarende plantebark med kvaliteter, der gør den til en af menneskets bedste venner i planteriget. Korkproduktion involverer ikke nedskæring af træer for at høste barken og er derfor en proces, der betragtes som en af de mest bæredygtige skovbrugspraksis i verden af “Forest Stewardship Council”. Vi betragter kork som et mesterværk i naturen, en plantebark med iboende superkræfter, der er unikke for korkeg.
Lad os fortælle bare nogle af grundene:

Vandafvisende
Korkceller indeholder et voks -og gummiagtigt stof kaldet Suberin, som er stærkt hydrofobt, hvilket betyder, at det er super vandafvisende. På grund af Suberin kan vand ikke trænge ind i cellerne i korkbarken, hvilket gør korkprodukter utroligt vandtætte og forhindrer også vækst af skimmel, meldug og fugt.

Brandhæmmende
Kork er et materiale, der gennemgår en meget langsom forbrændingsproces. Det er modstandsdygtigt over for antændelse, selv når det udsættes for høje temperaturer. Hvis det tilfældigvis går i brand, frembringer det ikke flammer og frigiver en giftfri røg, når det brænder. Korkskove fungerer som en beskyttende styrke mod skovbrande.

Lydisolator
Kork indeholder gas mellem cellerne i små uigennemtrængelige bobler, der adskilles fra hinanden ved hjælp af Suberin indeholdt i cellerne. Gassen gør, at kork har en lav ledningsevne for støj og vibrationer, hvilket gør den perfekt som lydisolering i dit hjem.

Termisk isolator
Gassen indeholdt mellem korkens celler inde i bikagestrukturen giver kork en lav varmeledningsevne og gør den i stand til at modstå en lang række temperaturer. Derfor er kork så velegnet til isolering af boliger og gulve såvel som tasker, tegnebøger og smykker.

Stødabsorption
På grund af korkens unikke cellulære struktur kan korkceller komprimeres til ca. 15% af deres oprindelige størrelse og derefter langsomt vende tilbage til deres tidligere form og volumen. Denne egenskab gør kork i stand til at absorbere stød og gør det også praktisk talt uforgængeligt!

Anti-allergisk
De fleste allergier er forårsaget af skimmelsvamp og partikler, der findes i vand, støv og snavs. På grund af korkens vandafvisende egenskaber, og fordi den ikke absorberer støv og snavs, kan mikrober som skimmel og bakterier ikke trænge ind i cellerne. Dette gør kork og produkter lavet af kork allergivenlige.

Korkeg skaber en ”kuldioxidvask”
Korkskove fjerner en enorm mængde kuldioxid fra atmosfæren, og derfor betragtes disse skove som kulsyre. De forbruger næsten 14 millioner tons kuldioxid om året. Korkeg har faktisk en forbedret evne til at absorbere CO2 under deres naturlige regenerering, efter at korkbarken er høstet!

Korkeg forhindrer ørkenspredning
Rødderne til korkeg er i stand til at opbevare en stor mængde regnvand, danne vandskel og absorbere næringsstoffer dybt inde i jorden. Det er grunden til, at korkeg forhindrer jorderosion, hvilket i sidste ende fører til ørkendannelse. Derfor er der et udtryk, der siger “når bonden planter et korkeg, så gør han det for sine børnebørn”.

Korkeg beskytter truede dyr
Agernene, der vokser på korkeg, giver mad til utallige dyrearter. Der er et væld af truede arter, der lever i korkskovene, som er blandt de vigtigste økosystemer i verden med hensyn til biodiversitet.

100% genanvendelig
Ingen kork spildes nogensinde fra korkhøsten, da kork i alle aldre har forskellige anvendelser, fra ung kork, der bruges til gulve, isolering og bæredygtig mode, til den ældste kork, der bruges til vinpropper. Al kork er fuldstændig genanvendeligt, og efter den første brug kan det formales i stykker, der kan bruges til fremstilling af nye genstande.

Kan man blive andet end forelsket i det skønne naturmateriale?

Gratis fragt

7-15 hverdage

Ekspres levering

2-5 hverdage

Ekspres fragtpris

65 Kr. (DK) - 85 kr. (EU)

Nem returnering

Refundering eller ombytning